Auberginerolletjes met halloumi en tomatensaus

Vandaag maak ik voor jullie een geweldig lekker en supereenvoudig hapje/voorgerecht/ lunch voor op de BBQ.

Eet je dit gerecht als lunch serveer er dan geroosterde aardappelen of wat pasta bij.

Bij slecht weer maak je het ook perfect klaar in  de oven. Dat was bij mij dus het geval ;-), vandaar dat de grillstrepen ontbreken op de foto 😀

Ik ben optimistisch en gok op een warme zomer, dus geef ik jullie sowieso de beschrijving voor de BBQ.

Recept: Auberginerolletjes met halloumi en tomatensaus

Ingrediënten voor 18 rolletjes:

2 stukken halloumi, in 18 balkjes verdeeld

2 stevige aubergines

1 + 1 el fijngehakte tijm

1/2 + 1 el fijngehakte rozemarijn

zwarte peper en zout

olijfolie

200 ml tomatenpassata

6 rijpe romatomaten of trostomaten

een beetje sla om bij het hapje te serveren

 

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 10 minuten

 

  • Snij de aubergine in de lengte in plakken van 0,5 cm dikte.
  • Leg ze op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • Dek af met keukenpapier en zet er een bakplaat bovenop.
  • Het bittere vocht van de aubergines wordt nu geabsorbeerd door het keukenpapier. Door het gewicht van de plaat, zal er meer vocht uit de aubergine komen. Hoe droger de aubergine, hoe beter hij straks zal grillen.
  • Ondertussen maak je de saus.
  • Haal het kroontje uit de tomaten en snij ze in blokjes.
  • Doe de passata in een steelpan en voeg de tomatenblokjes toe samen met 1 el tijm en 1 el rozemarijn.
  • Breng aan de kook, zet dan het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen.
  • Mix de saus grof. Voeg geen zout meer toe. De halloumikaas bevat voldoende zout.
  • Haal de aubergineplakken van tussen het keukenpapier en spoel ze af. dep ze droog. Strijk ze in met een dun laagje olijfolie.
  • Grill de plakken nu aan beide zijden tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn.
  • Bij slecht weer, leg je de plakken open op bakpapier op een ovenplaat. Gaar ze dan een 10-tal minuten in de oven op 180°C. Haal ze uit de oven.
  • Haal ze van de grill.
  • Strooi de overige tijm en rozemarijn over de plakken.
  • Leg een balkje kaas op de gekruide kant en rol de kaas in de aubergine.

  • Leg de rolletjes nu terug even op de grill tot de aubergine helemaal gaar is en de kaas een beetje begint te smelten.
  • In de oven: laat ze nog 10 minuten verder garen in de oven
  • Doe een beetje saus op je bordje, eventueel wat slablaadjes en leg daarop de rolletjes.

Je kan nog afwerken met basilicumblaadjes, gehakte olijven of kappertjes.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.