Bloemkoolcouscous met geraspte wortel en courgette

Deze heerlijke salade past op elk lente-en zomerbuffet. Je kan het ook eten als lunch natuurlijk. Varieer met de gebruikte tuinkruiden en je krijgt telkens weer een ander effect.

Recept: Bloemkoolcouscous met geraspte wortel en courgette

Ingrediënten voor 6 personen (lunch) of voor 12 personen (buffet):

 

1 middelgrote bloemkool, ontdaan van de bladeren

2 stevige wortels, geschild en uiteinden verwijderd

1 courgette, gespoeld en de uiteinden verwijderd

2 el verse oreganoblaadjes, gesnipperd

2 el dille, fijn gehakt

2 middelgrote rode uien, geschild en gehalveerd

peper en zout

1 kl chilipoeder

1 kl korianderpoeder

een scheutje milde olijfolie

het sap van 1 limoen

een scheutje witte wijnazijn

 

Klaar in een half uurtje.

 

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en maal ze tot korrels ter grootte van couscous in je keukenmachine.
  • Doe in een ruime mengkom.
  • Rasp de wortel en de courgette en voeg toe aan de bloemkool.
  • Snij de gehalveerde uien in dunne halve maantjes. Doe bij de rest van de groenten.
  • Meng de verse tuinkruiden eronder samen met de gedroogde kruiden.
  • Meng olijfolie, limoensap en een scheutje witte wijnazijn onder de salade.
  • Proef en kruid bij met peper en zout naar smaak.

Pure smaak in een kom!

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.