Ei in een pannetje

Heb je een ei in huis, dan heb je eten, zei mijn grootmoeder altijd. En gelijk heeft ze!

Duik even in je koelkast om te zien welke groenterestjes je nog hebt en je bent vertrokken.

Het gerechtje van vandaag is zo eenvoudig, dat zelfs de kids het in hun eentje klaren.

Recept: Ei in een pannetje

Ingrediënten voor 1 persoon:

 

2 eitjes

1/2 wortel, geschild en in kleine blokjes

enkele kleine bloemkoolroosjes

1/2 sjalotje, geschild en heel fijn gesnipperd

1 kleine vastkokende aardappel, geschild en in heel kleien blokjes

6 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en in stukjes gesneden

4 kerstomaten, gehalveerd

een scheutje water

1 el tomatenpassata

peper en grof zeezout

1/2 tl chilivlokken

enkele blaadjes rucola voor de afwerking

1 el milde olijfolie

 

Klaar in een half uurtje

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verwarm de olijfolie in een mini-pannetje (in de action hebben ze goede).
  • Stoof de sjalot, wortel, aardappel en bloemkool even aan.
  • Voeg de zongedroogde tomaat toe en stoof een paar minuutjes mee op middelhoog vuur.
  • Voeg een scheutje water en de passata toe. Meng goed.
  • Laat zachtjes pruttelen tot het vocht bijna allemaal is verdampt en de groenten beetgaar zijn.
  • Kruid de groenten met een beetje peper.
  • Haal het pannetje van het vuur.
  • Breek nu voorzichtig de eitjes boven de groenten.
  • Zet het pannetje voor ongeveer 5 à 10 minuten in de warme oven. Het eiwit moet gestold zijn, maar de dooier moet nog mooi lopend zijn. Als de dooier ook stolt dan is het niet meer zo lekker natuurlijk.
  • Haal het pannetje uit de oven en strooi de chilivlokken en een beetje grof zeezout over het ei.
  • Werk af met enkele blaadjes rucola.

Nog courgette, maar geen wortel meer? Even lekker. Wel ui en geen sjalot, neem dan een vierde van de ui. Geen zongedroogde tomaten, maar wel een romatomaat? Ontpit deze dan en snij in blokjes en voeg ook een kl gedroogde Italiaanse kruiden toe. Kijk wat je hebt en varieer.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.