Feestelijk belegd paasbroodje

Binnen enkele weken is het weer Pasen. Dit feest wordt traditioneel gevierd met eitjes en lam. Ook zalm ontbreekt meestal niet op de paastafel.

Vandaag geef ik jullie een eenvoudig recept voor een heerlijk paasbrunchbroodje. Want ook brood mag niet ontbreken wanneer de paashaas komt.

Recept: Feestelijk belegd paasbroodje

Ingrediënten voor 4 personen:

 

4 verse Turkse platte broodjes (Jumbo verkoopt ze, op markten, in grotere steden bij Turkse bakkers,…)

1.5 potje ricotta

een handje gehakte peterselie

een handje fijn gesneden bieslook

een handje gehakte dille

het sap van een halve limoen

peper en zout

4 mooie sneden gerookte zalm

1/4 van een kleine Chinese kool, in fijne reepjes

1 dikke wortel, geschild en geraspt

een halve courgette in 16 plakjes

een beetje gedroogde oregano

een beetje olijfolie

 

Klaar in een half uurtje.

 

  • Verwarm een grillpan. Strijk de courgetteplakjes in met een heel dun laagje olijfolie en leg ze in porties in de pan. Laat ze aan beide zijden even bakken tot ze mooie streepjes hebben. Leg ze op een schaal en kruid ze met een beetje zout en wat oregano. Laat afkoelen.
  • Meng nu de ricotta met de peterselie, bieslook, dille en limoensap. Kruid met peper en zout. Roer goed door elkaar.
  • Begin nu met de samenstelling van je broodje.
  • Snij het broodje in 2 en bestrijk de onderkant rijkelijk met de kruidenricotta (hou nog ongeveer 4 el over).
  • Verdeel hierop 4 plakjes courgette en daarop wat wortel.
  • Leg hierop de zalm en verdeel de Chinese kool op de vis.
  • bestrijk de hoedjes van je broodjes met de overgebleven kruidenricotta en zet het hoedje op de Chinese kool.

Een feestelijk broodje dat je naar smaak anders kan samenstellen. vervang de Chinese kool door avocado bijvoorbeeld en gebruik andere kruiden om je ricotta op smaak te brengen. Ook wat zeste van limoen of citroen smaakt heerlijk door de ricotta. Liever gerookte heilbot tussen je broodje? Ook dat is heerlijk!

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.