Geroosterde groenten met uiensaus en gehakte amandelen

Je hebt ze al regelmatig zien passeren de geroosterde groenten. Ze moeten dan ook maar zo lekker niet zijn. Telkens vind ik nieuwe variaties die altijd smaken.

Vandaag maak ik een Oost-Westmix. De aardappels van bij ons combineren met zout-pittig van sojasaus, heerlijk!

Wij eten dit veggie (eigenlijk is het vegan vandaag), liefhebbers kunnen er een stukje kip bij bakken.

Recept: Geroosterde groenten met uiensaus en gehakte amandelen

Ingrediënten voor 4 personen:

 

2 stronken broccoli, verdeeld in roosjes

1 kg vastkokende aardappelen, ongeschild in stukken

1 middelgrote courgette, ontpit en in blokjes

6 uien, geschild en in dunne ringen

1 rode chilipeper, fijn gehakt

4 teentjes look, geschild

peper en zout

olijfolie

6 el sojasaus

3 el balsamicoazijn

een scheutje water

een handje gepelde amandelen, grof gehakt

 

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding en oventijd: 60 minuten

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng water aan de kook en blancheer de aardappelstukjes enkele minuten. Ze mogen nog niet beetgaar zijn. Giet af en hou apart.
  • Breng opnieuw water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes 1 minuut. Giet af en hou apart.
  • Meng de aardappelen en de broccoli in een ruime kom en voeg de courgetteblokjes toe.
  • Giet een scheutje olijfolie bij de groenten en meng zodat alles bedekt is met een dun laagje olie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel de groenten in 1 laag over de plaat.

  • Zet ze in de warme oven en laat garen en kleuren.
  • verwarm nu een bodempje olijfolie in een wokpan en voeg de uien toe samen met de gehakte chili.
  • Zet het vuur laag en laat de uien zachtjes karamelliseren. Dat duurt zo’n half uurtje.
  • Voeg dan de sojasaus, balsamico en water toe en laat nog even inkoken. Dek de pan af en hou warm tot de ovengroenten gaar zijn.
  • Haal de schaal uit de oven en verdeel de uiensaus over de groenten.
  • Werk af met gehakte amandelen en serveer.

Veggie of vegan saai? Nee hoor, net boordevol smaak en lekker plantaardig!

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.