Gevulde aardappelen met tonijn-paprika-tomaatvulling

Gevulde groenten zijn geweldig lekker. Je kiest een makkelijk te vullen groente, maakt een lekkere vulling en plaatst het in de oven zodat het nog beter wordt. Zo eenvoudig kan koken zijn. Zorg er wel altijd voor dat je te vullen groente al gaar of toch al beetgaar is voor je ze opvult. Zo voorkom je dat je vulling gaar is, maar de groente nog niet. Serveer met een lekkere salade.

Recept: Gevulde aardappelen met tonijn-paprika-vulling

Ingrediënten voor 8 gevulde aardappelen:

  • 8 middelgrote kruimige aardappelen (allemaal dezelfde grootte en dikte)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 400 g tonijn natuur (het liefste duurzaam gevangen natuurlijk), uitgelekt en in stukjes verdeeld)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 stevige rode paprika, ontpit en in kleine stukjes
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 el kappertjes, uitgelekt en fijn gehakt
  • 1 el mild paprikapoeder
  • 1 ui, geschild en gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geschild en fijn gesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • een scheutje water
  • een beetje geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 zoetzure augurkjes of 2 dikke, fijn gehakt
  • 2 handjes gehakte peterselie voor de afwerking

Voorbereiding: 1 uur Afwerking: 20 minuten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de aardappelen schoon en prik er rondom een paar keer in met een mesje of vork. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de schaal nu zeker een uur in de warme oven tot de aardappelen goed gaar zijn. Check al eens na 45 minuten door er met een mesje in te prikken. Zo kan je inschatten hoe lang ze nog moeten verder garen.
  • Verwarm nu een beetje olijfolie in een ruime pan.
  • Stoof de ui samen met de look een paar minuten aan.
  • Voeg het paprikapoeder toe en meng door de gestoofde smaakmakers.
  • Voeg de paprikablokjes toe samen met de tomaten, de tomatenpuree en de kappertjes.
  • Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
  • Voeg een scheutje water toe tot alles net niet onder staat. Breng aan de kook, zet je vuur lager en laat afgedekt ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Meng de tonijn door de saus en laat nog even goed doorwarmen.
  • Meng de helft van de peterselie door de saus.
  • Haal de gare aardappelen uit de oven en snij er een kapje af aan de langste kant. Haal met behulp van een parisiennelepel zoveel mogelijk van het binnenste uit de aardappel.
  • Plet de aardappelstukjes die je uithaalde en doe ze bij de vulling. Proef opnieuw aan de vulling en kruid eventueel extra bij.
  • Schep nu in elke aardappel een goede portie van de heerlijke vulling.
  • Rasp er een beetje Parmezaanse kaas over en plaats de aardappelen nog even in de oven tot ze een beetje gegratineerd zijn.
  • Haal uit de oven en werk af met de gehakte augurkjes en de rest van de gehakte peterselie.
  • Serveer met een lekkere salade.

Deze vulling kan je ook in een courgette of tomaat doen. Serveer er dan wat rijst of frietjes bij.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.