Griekse orzosalade met gegrilde kipfilet

Griekse salade is normaal zonder pasta, maar vandaag maak ik een variant.

Orzo of Griekse pasta zijn kleine pastakorrels iets groter dan een rijstkorrel. Orzo smaakt heerlijk in soep of salades, warm of koud.

Recept: Griekse orzosalade met gegrilde kipfilet

Ingrediënten voor 4 personen:

 

200 g orzo

1 middelgrote courgette, ontpit en in blokjes

250 g kerstomaten, gehalveerd

1/4 spitskool, in dunne reepjes

4 lente-uitjes, gekuist en fijn gesneden

een handvol gehakte bladpeterselie

100 ml + extra milde olijfolie

peper en zout

het sap en de rasp van 1 citroen

2 teentjes look, geschild en uitgeperst

4 kipfilets

 

Klaar in een half uurtje.

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en hou apart.
  • verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de stukjes courgette een beetje aan. Ze moeten beetgaar blijven. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  • Meng de 100 ml olijfolie met het citroensap en de rasp, peper en zout en de geperste look tot een gladde dressing.
  • Meng nu de pasta met de courgette, tomaten, lente-ui, spitskool, peterselie en de dressing.
  • Kruid de salade extra met peper en zout naar smaak.
  • Wrijf nu de kipfilets in met een beetje olijfolie en kruid ze met peper en zout.
  • Verwarm een grillpan en bak de kipfilets aan beide zijden goudbruin.
  • Zet de pan in de warme oven gedurende 8 minuten of tot de kip helemaal gaar is.
  • Haal de pan uit de oven en laat de kipfilets even rusten.
  • Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord een kipfilet.

Vervang de kip eventueel door kalkoenlapjes.

Hou je het liever vegetarisch, voeg dan wat geroosterde pijnboompitten toe aan de salade.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.