Hartige pompoenwafels

Onlangs ontdekten we een nieuw lunchadresje in Antwerpen. Namelijk B-Nut. Een gezellig eethuisje met super enthousiaste dames aan het roer. Zij serveren “Wurgers”. Dit zijn hartige wafels waartussen lekkere vegetarische burgers worden geserveerd.

Ik zou ik niet zijn als ik dat dan thuis eens niet zou uittesten.

De wafels die ik maakte zijn volledig glutenvrij, zuivelvrij en eivrij. Iedereen kan dus veilig snoepen.

Maak ineens een dubbele portie, want geloof me, ze zijn lekker en dus snel op.

recept: Hartige pompoenwafels

Ingrediënten voor 10 stevige wafels:

400 g butternutpompoen in stukjes (ongeschild)

200 g havermeel (kijk goed na of het zeker glutenvrij is)

200 ml ongezoete amandelmelk

een afgestreken el zout

peper van de molen

2 el bakpoeder

4 el maïszetmeel

de naaldjes van 2 takje rozemarijn

de blaadjes van 6 takjes oregano

de blaadjes van 6 takjes tijm

arachideolie om je wafelijzer in te vetten

 

Voorbereiding: 25 minuten

Baktijd: 30 minuten

  • Kook de pompoenstukjes gaar, giet af en pureer. Laat afkoelen.
  • Meng het havermeel met het bakpoeder en het maïszetmeel.
  • Voeg peper en zout toe.
  • Hak de kruiden heel fijn en voeg ze bij de droge massa.
  • Voeg nu de afgekoelde puree en de amandelmelk toe en meng tot een stevig beslag.
  • Verwarm je wafelijzer en vet het een beetje in met olie. Doe dit met behulp van een borsteltje.
  • Schep op elke kant een dikke lepel van het deeg. Sluit het ijzer en laat de wafels enkele minuten bakken tot ze gaar zijn. De buitenkant wordt licht krokant.
  • Eet ze zo of beleg ze met verse hummus of ander beleg naar keuze.

Ik maakte er mijn eigen “Wurger” mee door er plakjes gegrilde aubergine, tomaat en avaocado op te leggen samen met een lekkere burger van bio veggie company (te verkrijgen bij Bio-Planet). Als sausje koos ik voor verse hummus. Veganaise kan natuurlijk ook. Serveer er een geroosterde zoete aardappelpartjes bij en je hebt een complete maaltijd.

Laat de hartige kruiden en de peper weg, doe er maar een klein snuifje zout in en voeg het merg van 2 vanillestokken toe aan het beslag. Zo maak je een hartige versie die je kan serveren met confituur naar keuze.

Vervang de pompoen door zoete aardappel en je hebt alweer een andere versie van dit lekkers.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.