Kabeljauw met prei en aardappelpuree

Prei en vis, ze vormen een heerlijke combinatie.

Nog leuker wordt het omdat je dit fijne receptje klaar maakt met slechts 5 ingrediënten. De kruiden haal je uit je voorraadkast.

Recept: Kabeljauw met prei en aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen:

Uit de winkel:

4 kabeljauwfilets van elk 200 g

1 kg kruimige aardappelen

4 stevige preien

100 g Alpro sojaboter (voor niet-allergische eters kan gewone boter)

200 ml ongezoete rijstmelk (voor niet-allergische eters kan gewone melk)

 

Uit de voorraad:

nootmuskaat

peper en zout

gerookt paprikapoeder

 

Voorbereiding: 25 minuten

Oventijd: 15 à 20 minuten

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen en kook ze helemaal gaar.
  • Pureer ze met behulp van een stamper en voeg de melk en de helft van de boter toe. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Kuis de prei, spoel goed en snij in ringetjes.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en stoof de prei op een zacht vuurtje aan.
  • Voeg een klein scheutje water toe en laat verder garen.
  • Kruid goed met peper en zout en een klein beetje paprikapoeder.
  • Verdeel nu de puree over 4 vuurvaste schaaltjes.
  • Verdeel de prei over de puree.
  • Leg hier nu telkens een stuk kabeljauw op en kruid de vis met peper en zout en een beetje paprikapoeder.
  • Plaats de schaaltjes in de warme oven voor 15 à 20 minuten. Als je in de vis prikt en je prikker gaat er zonder weerstand door, dan is de vis gaar.
  • Haal uit de oven en serveer.

Geen liefhebber van witte vis, zalm kan perfect.

Liever vegetarisch? Leg dan enkele plakjes tofu op de prei.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.