Kastanjemousse met chocoladeverrassing

Vandaag krijgen jullie een extra feestdessertje. Af en toe een heerlijke zoete zonde moet kunnen. Geniet ervan!

Kastanjes geven je gerechten een hele fijne nootachtige, aardse smaak. Bijzonder maar heel lekker. In combinatie met de chocoladeconfituur is het zalig.

Let wel op, laat de chocolade helemaal afkoelen voor je hem op de crème doet, anders wordt de mousse weer slap.

Recept: Kastanjemousse met chocoladeverrassing

Ingrediënten voor 6 porties:

 

250 g kastanjepuree

200 g + een scheutje slagroom

100 g fijne kristalsuiker

3 eiwitten

een snuifje zout

150 g donkere chocolade, in stukjes gebroken

200 g confituur van zwarte bessen (cassis)

suikerparels voor de afwerking

 

een spuitzak met plat mondje

een kom met giettuit

een kommetje om bain marie te gebruiken

 

Voorbereiding: 15 minuten

Koeltijd: een half uurtje

Afwerking: 15 minuten

 

  • Begin met het smelten van de chocolade.
  • Breng een bodempje water aan de kook in een kookpot of pannetje. Als het water kookt zet je het bain mariapannetje met de chocolade erin boven het dampende water. Zet het vuur nu iets lager.
  • Roer in de chocolade tot hij bijna volledig is gesmolten en haal dan het pannetje van boven het dampende water. Roer nu verder tot ook de laatste stukjes zijn gesmolten.
  • Meng de confituur door de warme chocolade.
  • Zet dit mengsel in de koelkast.
  • Roer 200 g slagroom glad met de kastanjepuree in een kom met giettuit.
  • Klop de eiwitten samen met een snuifje zout stijf. Terwijl de klopper zijn werk doet, strooi je zachtjes de suiker erbij. Je krijgt een meringue.
  • Schep de meringue nu voorzichtig door de kastanjecrème.
  • Verdeel de helft van de crème over 6 glaasjes.
  • Zet de glaasjes en de rest van de crème in de koelkast tot de chocolade confituur voldoende is afgekoeld.
  • Als de chocolade confituur koel is meng je er een scheutje room door. Het geheel hoeft niet vloeibaar maar spuitbaar te zijn.
  • Doe de chocolade confituur in een spuitzak en kies voor een plat spuitmondje.
  • Verdeel de chocolade confituur in een laagje over de kastanjecrème.
  • Hierop verdeel je de rest van de kastanjecrème.
  • Werk af met enkele suikerparels.

Dit is een stevig dessert. Pas je menu dus een beetje aan.

 

Smakelijke feesten!!!

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie