Kippenwok teriyaki met parelgort

Op vrijdagavond wil ik ook dat het snel gaat. De hele week hard gewerkt en dan blijft er niet veel fut meer over om lang achter de potten te staan.

In dit geval kies ik zelf ook wel eens voor kant en klaar. In dit geval de teriyakisaus dus. Ga wel voor goeie kwaliteit en kijk of de saus niet enkel uit toevoegingen en smaakversterkers bestaat. Goeie teriyakisaus bevat lichte sojasaus, honing, knoflook, sesamolie, maïzena en een beetje bruine suiker.

De kant en klaar varianten bevatten vaak heel veel suiker. Kies in elk geval die met het minste suiker en zout.

Het enige werk dat je hier nog hebt, is het snijden van de groenten, maar dat duurt maar een kwartiertje.

Recept: Kippenwok teriyaki met parelgort

Ingrediënten voor 4 personen:

 

500 g kippenblokjes

een flesje teriyakisaus

1 el witte misopasta

peper en zout

1 kl uienpoeder

1 dikke wortel, geschild en in blokjes

1 rode en 1 gele paprika, gekuist en in blokjes

2 stengels bleekselderij, gekuist en in boogjes

1 kleine courgette, ontpit en in blokjes

1/4 spitskool in dunne reepjes

100 g sojascheuten

4 lente-uitjes, gekuist en in ringetjes voor de afwerking

gehakte zoute pinda’s voor de afwerking

wokolie

200 g parelgort

 

Klaar in een half uurtje.

 

  • Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Hou apart.
  • Verwarm een beetje wokolie in een stevige wokpan en bak de kippenblokjes goudbruin.
  • Doe er een goeie scheut teriyakisaus bij, laat even sudderen en doe alles uit de wok.
  • Verwarm opnieuw een beetje wokolie en roerbak de wortelen samen met de selder. Voeg na enkele minuten de paprika’s en de spitskool toe. Als laatste voeg je de courgetteblokjes toe.
  • laat de misopasta smelten tussen de groenten.
  • Kruid met peper en zout en het uienpoeder.
  • Voeg de parelgort toe aan de groenten en bak even mee.
  • Voeg de kip toe en verwarm alles nog even goed door. Voeg eventueel nog wat extra saus toe.
  • Voeg op het laatste de sojascheuten toe en meng ze onder de wokschotel.
  • Werk af met de lente-ui en gehakte pinda’s.

Heerlijk knapperige groenten, gezonde granen en kip. Snel en gezond !

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.