Koolrabi gevuld met caponata aangevuld met kikkererwten en witte bonen

Koolrabi smaakt zo een beetje tussen selder en bloemkool afhankelijk van hoe je het bereidt. Ik hou er wel van, maar zoals bij alles zijn er voor-en tegenstanders.

Deze bolvormige groente leent er zich heel goed toe om op te vullen.

Vandaag bouw ik een volwaardig vegetarisch gerecht uit. Ik baseer me daarvoor op een eerder recept, waarvan ik hier de link even deel.

http://www.kookdagboekkatrijn.be/?p=2767&preview=true

Om een goed veggiegerecht te hebben is het belangrijk dat we nog een hoop plantaardige eiwitten toevoegen.

De koolhydraten halen we al uit het grote assortiment groenten.

Het vet komt van de olijfolie die we gebruiken.

Het is een vrij bewerkelijk gerecht als je ook de caponata nog moet maken, maar ik beloof je het eindresultaat is verbluffend lekker.

Recept: Koolrabi gevuld met caponata aangevuld met kikkererwten en witte bonen

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

6 middelgrote koolrabi’s, geschild

de ingrediënten voor de caponata (zie eerder recept)

1 blik kikkererwten van 300 g, afgegoten, gespoeld en uitgelekt

200 g witte bonen (1 nacht geweekt)

1 groentebouillonblokje

peper en zout

Parmezaanse kaas

 

Klaar in 90 minuten

 

  • Spoel de geweekte witte bonen nog een keer in zuiver water en kook ze dan beetgaar. Dat duurt ongeveer 40 minuten.
  • Giet ze af en ze even apart.
  • Doe de geschilde koolrabi’s in een hoge pot en zet ze net onder water.
  • Voeg het groentebouillonblokje toe, breng aan de kook en kook ze beetgaar in ongeveer 25 minuten.
  • Moet je de caponata vers maken dan doe je dat nu.
  • Haal de koolrabi’s  uit het kookvocht en laat ze even afkoelen. Anders zijn ze te heet om verder te verwerken.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Snij een hoedje van 5 koolrabi’s, de 6de snij je in blokjes.
  • Haal met een parisiennelepel de 5 koolrabi’s uit, tot je een mooie holte krijgt.
  • Vul de holtes op met caponata. Zet het hoedje op de koolrabi’s.

  • Meng de rest van de caponata met de kikkererwten, het uitgehaalde vruchtvlees en de blokjes koolrabi, de witte bonen en kruid goed met peper en zout.
  • Doe dit mengsel in een ruime ovenschaal.
  • Zet de gevulde koolrabi’s bovenop het groentemengsel en rasp er wat Parmezaanse kaas over.

  • Zet de schaal nu een half uurtje in de warme oven.
  • Haal de schaal uit de oven en verdeel al het lekkers over borden.
  • Werk eventueel af met extra Parmezaanse kaas en rucola.

 

Veggiefeestje!!!

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.