Koude pastasalade met tonijn

Je kookt elke dag en wat je doet vind je best OK, maar dan, zo heel af en toe verbaas je jezelf en maak je iets waarvan je zelf super tevreden bent. De smaak zit goed, de combinaties zijn top, kortom een topper van formaat. Vaak gaat het niet om ingewikkelde dingen, maar zijn het net de eenvoudige pure dingen die je even doen pauzeren en zeggen, mmmmmm wat hou ik van dit eten.

Nu heb ik onlangs ook even bewust pauze genomen voor iets wat onze jongste maakte. De pastasalade van haar hand was zo vol van smaak dat ik wel 5 keer na elkaar heb gezegd hoe lekker ik het wel vond en hoe trots ik op haar ben ! Ik deel in haar naam graag het recept met jullie.

recept: Koude pastasalade met tonijn

Ingrediënten voor 4 personen:

 

300 g spelt of volkoren penne

4 el crème fraîche

2 el milde olijfolie

peper en zout

3 blikjes tonijn op olie (kies duurzaam gevangen tonijn), goed uitgelekt

1 rode paprika

250 g kerstomaten

2 granny smith appels

2 kleine rode uien

200 g augurken, uitgelekt

een scheutje citroensap

4 tl gehakte tijmblaadjes

 

Klaar in 40 minuten.

 

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat goed afkoelen en uitlekken.
  • Klop de crème fraîche los met de olijfolie.
  • Druk de tonijn in kleinere stukken met een vork.
  • Ontpit de paprika, snij in reepjes en vervolgens in kleine blokjes.
  • Snij de kerstomaten in 4.
  • Snij de appels in 4, verwijder het klokhuis, snij in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Doe het citroensap bij de appel om verkleuren tegen te gaan.
  • Schil de uien en snipper ze fijn.
  • Snij de augurken in kleine blokjes.
  • Nu al het snijwerk gedaan is, kan je alles mengen.
  • Meng de pasta met de paprika, tomaten, augurken, appel, tonijn en ui.
  • Kruid goed met peper en zout en de gehakte tijm.
  • Meng de losgeklopte crème fraîche onder de pastasalade zodat overal een dun laagje crème rond zit.

Zet de salade nog even koel weg alvorens te serveren.

 

En dan mmmmmmm……pauze!

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn (eigenlijk van Ellen 😉 )!!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie