Krokante kip met pesto-gnocchi, courgette, ui en rucola

Het gerechtje van vandaag leent zich weer tot variëren.

Gnocchi kan je met zoveel serveren. Gebruik andere groenten of ander vlees en je maakt zo je eigen gerechtje.

Ik koos vandaag voor kip omdat dat voor groot en klein toegankelijk is.

Een deel van de kip heb ik vervangen door seitan. Ik sneed de seitan in repen en paneerde hem door hem eerst ook door het eimengsel te halen en vervolgens door fijne havervlokken gemengd met Italiaanse kruiden. Zo was het meteen veilig voor onze jongste.

Recept: Krokante kip met pesto-gnocchi, courgette, ui en rucola

Ingrediënten voor 4 personen:

 

Uit de voorraad:

2 kleine of 1 grotere ui, geschild en gesnipperd

2 teentjes look, geschild en geplet

peper en zout

2 eieren

olijfolie

1,5 +1,5 el gedroogde Italiaanse kruiden

70 g panko (grof paneermeel) of gewoon paneermeel

 

Uit de winkel:

3 kipfilets, in lange repen gesneden van 1,5 cm breedte

5 el groene pesto (vers of uit een potje)

2 middelgrote courgettes, in de lengte in 4 en dan in blokjes

een klein zakje rucola

600 g gnocchi

 

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 25 minuten

 

  • Klop de eieren los samen met peper en zout.
  • Doe in een ander kommetje de panko samen met 1,5 el Italiaanse kruiden
  • Haal de kippenrepen eerst door het eimengsel en dan door het paneermengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de reepjes erop.
  • Besprenkel met een beetje olijfolie en bak gedurende een kwartiertje krokant en gaar in de warme oven.
  • Ondertussen bereid je de gnocchi.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een ruime pan en bak de gnocchi rondom aan. Schep goed om zodat ze niet gaan aanbakken. Haal ze uit de pan.
  • Verwarm opnieuw een klein beetje olijfolie en bak de ui samen met de look even aan.
  • Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze beetgaar samen met de ui en look.
  • Kruid met de rest van de Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout.
  • Doe de gnocchi terug in de pan samen met de pesto en meng alles goed door elkaar.
  • Proef en kruid extra bij met peper en zout naar smaak.
  • Haal de kip uit de oven.
  • Meng de rucola onder de gnocchi.
  • Verdeel het gerecht over de borden en geef er de krokante kipreepjes bij.
  • Werk eventueel af met een beetje extra olijfolie.

Vervang de courgette door aubergine of doe helft om helft.

Vervang de rucola door raapstelen of fijngesneden snijbiet.

Vervang de groene pesto door tomatentapenade.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.