Lasagne melanzane i zucchini

Een heerlijke vegetarische lasagne smaakt altijd. Eentje met aubergine, smaakt mij nog meer. Aubergine staat met stip op 1 op mijn favoriete groentelijstje!

Ik maakte deze lasagne met de nieuwe lasagnebladen op basis van gele linzen. Deze zijn te verkrijgen bij Albert Heijn. De lasagne is dus ook nog eens glutenvrij.

Recept: Lasagne melanzane i zucchini

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

1 pakje lasagne op basis van gele linzen

1 fles tomatenpassata natuur

1 blik tomatenblokjes van 400g

1 zoete rode puntpaprika, ontpit en in blokjes

2 el gedroogde Italiaanse kruiden + extra

2 aubergines, in ronde plakjes van 0,5 cm dikte gesneden

1 courgette, in ronde plakjes van dezelfde dikte

150 g gemalen Parmezaanse kaas

olijfolie

peper en zout

 

Voorbereiding: 40 minuten

Oventijd: 30 minuten

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bestrijk een ruime ovenschaal met een beetje olijfolie.
  • Bekleed 3 bakplaten met bakpapier.
  • Verdeel de aubergine – en courgetteplakjes over het bakpapier. Giet een beetje olijfolie over de groenteplakjes en kruid met peper en zout.
  • Plaats de bakplaten in de warme oven en laat de groenten een kwartiertje roosteren tot ze bijna gaar zijn. Haal ze uit de oven, maar laat de oven aan staan.
  • Begin met de saus. Doe de passata samen met de tomatenbokjes en de paprikablokjes in een pan. Breng aan de kook. Voeg de kruiden toe en laat de saus nu zachtjes pruttelen en indikken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep een beetje saus op de bodem van de ovenschaal en leg hierop een derde van de lasagnevellen.
  • Bekleed met aubergineplakjes en verdeel een 3de van de saus over de aubergine.
  • Beleg nu met courgette en strooi er de helft van de kaas over.
  • Opnieuw komen er lasagnebladen, aubergines en een 3de van de saus. Verdeel de laatste courgetteplakjes er nog op en dek opnieuw af met lasagne. Verdeel de laatste saus over de lasagne en leg de laatste plakjes aubergine hierop.
  • Verdeel de overgebleven kaas over het gerecht en plaats de schaal in de warme oven.
  • Bak de lasagne gedurende een half uurtje tot alles goed gaar is.
  • Haal uit de oven en verdeel in porties.

Als je de lasagne de dag ervoor maakt zijn de smaken nog beter. Het verdelen in porties gaat dan nog beter omdat afgekoelde lasagne steviger is. Je kan natuurlijk deze lasagne ook in individuele porties maken.

Verwarm de oven dan voor op 160°C en verwarm de lasagne afgedekt met aluminiumfolie gedurende een half uurtje. Smakelijk!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.