Feesttip : Limoncellocrème met Italiaanse koekjes

Sterke drank in gerechten is vaak niet aan mij besteed. Drank in desserten zegt me al helemaal niks. Denken aan een likeurpraline maakt me al Bweeeeeei 😉

Maar toen kwamen alle elementen samen. Een schoonzus die limoncello meebracht uit Italië, een receptje met het drankje in dat ik las in een of ander tijdschrift en een vriendin die gek is op limoncello.

Om het kort te houden…het overtuigde me er toch van om eens iets met drank in een dessert te doen. Hik!

Dit gerechtje is supereenvoudig, vraagt weinig tijd en oooh ja….heel lekker (zegt diegene die niet gek is op sterke drank).

Recept: Limoncellocrème met Italiaanse koekjes

Ingrediënten voor 6 personen:

 

6 + 6 cantuccinikoekjes (van die harde koekjes met noten in)

100 ml limoncello

100 ml + 100 ml slagroom

250 g magere kwark (platte kaas)

125 g mascarpone

50 g  + 3 kl hele fijne kristalsuiker

de zeste en het sap van 1 goed gespoelde citroen

20 g poeder om vanillepudding te maken

blauwe bessen voor de afwerking

 

Klaar in 30 à 45 minuten.

Koeltijd: een uurtje

 

  • Doe de kwark samen met de mascarpone, de suiker, het vanillepuddingpoeder, de limoncello, de zeste en het citroensap in een kom.
  • Meng dit tot een mooi glad beslag. Dit gaat heel snel met een elektrische klopper.
  • Klop 100 ml slagroom stijf zonder suiker en 100 ml met de 3 kl suiker. Die laatste zet je apart voor de afwerking.
  • De ongesuikerde slagroom meng je nu onder de limoncellocrème.
  • Doe 6 koekjes in een diepvrieszakje. Sluit het zakje en neem een pan. Sla de koekjes nu tot grove kruimels.
  • Verdeel de kruimels over 6 mooie dessertglazen en verdeel de limoncellocrème hierover.
  • Zet de glazen nu minstens een uurtje in de koelkast.
  • Net voor het serveren verdeel je de gesuikerde room over de desserts.
  • Werk af met blauwe bessen en een koekje.

Door de room en de drank is het natuurlijk geen mager dessertje meer, maar zo af en toe eens heel decadent doen….geen probleem toch 😀 !

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie