Luikse salade

Koken met weinig ingrediënten is altijd leuk na een drukke dag.

Als je een goede basisvoorraad in  huis hebt, dan heb je genoeg aan nog maximum 5 dingen aankopen om een lekkere maaltijd op tafel te toveren.

Vandaag maak ik een Luikse salade. Het boontjesseizoen piept om de hoek, dus aan de slag ermee!

Recept: Luikse salade

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

uit de voorraadkast

1 dikke ui, geschild en gesnipperd

peper en zout

nootmuskaat

800 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukjes van 3 cm

4 eieren L

 

uit de winkel

3 el Luikse siroop

4 el balsamicoazijn

800 g sperziebonen, gekuist en in 2 of 3 stukken gesneden

250 g spekreepjes

gehakte peterselie voor de afwerking

 

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 15 minuten

 

  • Kook de aardappelstukjes gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Kook de boontjes beetgaar. Giet ze af, spoel onder koud water en laat ze afkoelen.
  • Kook de eieren hard in 8 minuten.
  • Verwarm een ruime droge pan en bak de spekjes aan. Voeg de ui toe en bak verder tot de spekjes krokant zijn.
  • Blus de pan met de azijn en voeg de Luikse siroop toe. Meng alles goed.
  • Voeg de aardappelen en de boontjes toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Kruid met peper en zout en een snuifje nootmuskaat.
  • Verdeel de salade over 4 mooie borden.
  • Pel de eitjes en snij ze in partjes. Verdeel ze over de salade.
  • Werk af met de gehakte peterselie.

Perfecte eenvoud voor op een gezellige lente-of zomeravond.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.