Luikse salade

Koken met weinig ingrediënten is altijd leuk na een drukke dag.

Als je een goede basisvoorraad in  huis hebt, dan heb je genoeg aan nog maximum 5 dingen aankopen om een lekkere maaltijd op tafel te toveren.

Vandaag maak ik een Luikse salade. Het boontjesseizoen piept om de hoek, dus aan de slag ermee!

Recept: Luikse salade

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

uit de voorraadkast

1 dikke ui, geschild en gesnipperd

peper en zout

nootmuskaat

800 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukjes van 3 cm

4 eieren L

 

uit de winkel

3 el Luikse siroop

4 el balsamicoazijn

800 g sperziebonen, gekuist en in 2 of 3 stukken gesneden

250 g spekreepjes

gehakte peterselie voor de afwerking

 

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 15 minuten

 

  • Kook de aardappelstukjes gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Kook de boontjes beetgaar. Giet ze af, spoel onder koud water en laat ze afkoelen.
  • Kook de eieren hard in 8 minuten.
  • Verwarm een ruime droge pan en bak de spekjes aan. Voeg de ui toe en bak verder tot de spekjes krokant zijn.
  • Blus de pan met de azijn en voeg de Luikse siroop toe. Meng alles goed.
  • Voeg de aardappelen en de boontjes toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Kruid met peper en zout en een snuifje nootmuskaat.
  • Verdeel de salade over 4 mooie borden.
  • Pel de eitjes en snij ze in partjes. Verdeel ze over de salade.
  • Werk af met de gehakte peterselie.

Perfecte eenvoud voor op een gezellige lente-of zomeravond.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.