Noedels met kip en groenten in de wok

Noedels zijn eenvoudig te bereiden, ze zijn veelzijdig, snel klaar en ze zijn niet duur.
Er zijn zoveel soorten en maten. Je hebt dikke Japanse udonnoedels voor in een lekkere maaltijdsoep en je hebt hele fijne glasnoedels om in een loempia te draaien of een salade mee te maken bijvoorbeeld.
Ik koos voor eiernoedels. Ze worden gemaakt van tarwemeel en eieren, daarom zijn ze wat geler van kleur.

Recept: Noedels met kip en groenten in de wok

Ingrediënten voor 4 personen

250 g eiernoedels
3 kipfilets
2 teentjes look
1 rode chilipeper
4 lente-uitjes
een handvol peterselie
1 kl korianderpoeder
peper
4 el sojasaus
2 el oestersaus
2 el mirin of droge sherry
een scheutje water
2 el sesamzaad
gebakken uitjes
1 rode zoete puntpaprika
1 dikke wortel
1/2 blikje bamboescheuten
125 g sojascheuten
100 g peultjes
100 g doperwten (vers of diepvries)
250 g champignons
2 el zonnebloemolie

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 15 minuten

  • Snij de kipfilets in kleine blokjes.
  • Schil de look en hak fijn.
  • Ontpit de chilipeper en hak fijn.
  • Kuis de lente-uitjes en snij ze in ringetjes.
  • Hak de peterselie.
  • Kuis de paprika en snij in stukjes.
  • Schil de wortel en snij eerst in dikke repen en dan in kleine blokjes.
  • Giet de bamboescheuten af, spoel ze even onder koud water en snij ze eventueel wat kleiner.
  • Verwijder de draadjes en topjes van de peultjes en snij ze in schuine stukken.
  • Kuis de champignons en snij ze in 4.
  • Meng het korianderpoeder met de sojasaus, de oestersaus en de mirin. Voeg een scheutje water toe.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en doe over in een kommetje.
  • Verwarm de zonnebloemolie in de wokpan.
  • Stoof de look en chilipeper aan in de olie. Roer goed om zodat niks aanbakt. Aangebakken look smaakt bitter.
  • Voeg de kip toe en bak goudbruin.
  • Voeg de groenten toe van harde naar zachte en laat ze telkens een paar minuten garen.
  • Blus nu alles af met het sausje dat je maakte en kruid extra bij met peper naar smaak.
  • Meng er de peterselie onder.
  • Zet het deksel op de wok en laat nog heel even goed doorwarmen.
  • Breng water aan de kook en kook de noedels 4 minuten. Giet ze af.
  • Schep noedels op elk bord en schep er een mooie hoeveelheid groenten-kip over.
  • Schep ook wat saus over je gerecht.
  • Werk af met lente-ui, geroosterd sesamzaad en gebakken uitjes.

Tip:

  • Vervang de lente-ui door gescheurde korianderblaadjes. Zo krijg je een extra Oosterse toets.

Smakelijk !!

Lieve kookgroetjes van Katrijn !!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.