Ontbijtmuffins met havermout en amandelen

Soms verveelt die eeuwige boterham met kaas en dan ga je op zoek naar iets anders, maar dat is dan vaak veel te bewerkelijk om te maken ’s morgens.

Dit receptje maak je gewoon de dag op voorhand. Je wekker hoeft niet vroeger gezet. Maak deze muffins in dubbel en vries een deel in. Haal de avond voor dat je ze willen eten de hoeveelheid die je nodig hebt uit en ’s morgens zijn ze helemaal “ready to eat”.

Recept: Ontbijtmuffins met havermout en amandelen

Ingrediënten voor 18 middelgrote muffins:

 

250 g fijne havermoutvlokken

2 kl vlozaadvezels (psylliumvezels)

300 ml ongezoete amandelmelk

2 eieren L

4 middelgrote rijpe bananen

2 kl kaneelpoeder

1 kl bakpoeder

150 g gehakte ongepelde geroosterde amandelen (ongezouten)

 

Voorbereiding: 10 minuten

Baktijd: 20 minuten

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bananen samen met de eieren in de mengkom van je keukenmachine en zet op middelhoge snelheid zodat de bananen samen met het ei een vloeibare massa gaan vormen.
  • Voeg de melk toe en meng nogmaals.
  • Voeg nu het bakpoeder, kaneelpoeder, vlozaadvezels en de havermoutvlokken toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vet de holtes van 2 muffinvormen in met ene klein beetje neutrale olie.
  • Verdeel de massa over 18 holtes.
  • Plaats de muffinvormen nu in de warme oven voor 20 minuten.
  • Prik even in de muffins. Indien je prikker er droog uit komt dan zijn de muffins gaar.
  • Haal de vormen uit de oven en laat de muffins nog even afkoelen in de vorm.
  • Na een kwartiertje haal je ze uit de holtes en laat je ze verder afkoelen op een rooster.

Snij de muffins door en smeer er een beetje notenpasta of confituur op. Heerlijk!

 

Psylliumvezels of vlozaadvezels brengen heel veel vezels aan, waardoor je sneller je buikje vol hebt en waardoor de transit in je darmen ook vlotter zal verlopen. Je kan ze kopen in de betere bioshops of online.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.