Ovenschotel met gehakt, bloemkool, pastinaak en groene asperges

Zalig, zo’n ovenschotel met een krokant korstje erop. Ik moet altijd snel zijn als ik nog wat extra korst wil hebben. Onze meiden prutsen het laatste korstje van de rand van de schotel 😉 .

Heel veel groenten in deze schotel. Heb je andere groenten in huis, gebruik ze dan. Alle stevige groenten kunnen in een ovenschotel.

Snij alle groenten ongeveer even groot, dat bevordert het gaarproces.

 

Recept: Ovenschotel met gehakt, bloemkool, pastinaak en groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen:

 

500 g gemengd gehakt

100 g magere spekreepjes

1 sjalot, geschild en gesnipperd

1 teentje look, geschild en fijngehakt

olijfolie

6 middelgrote vastkokende aardappelen, geschild en in stukken

1 kleine bloemkool, gekuist en in kleine roosjes

2 pastinaken, geschild en in stukken

1 pakje groene aspergetips, gehalveerd

200 g geraspte mozzarella

4 el paneermeel

gehakte peterselie

100 ml halfvolle melk

200 ml lightroom

1 opgehoopte kl pittige gladde mosterd

peper en zout

nootmuskaat

 

Voorbereiding: 20 minuten

Oventijd: 20 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook.
  • Blancheer de bloemkoolroosjes enkele minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken.
  • Doe hetzelfde met de pastinaak en de aspergetips.
  • Meng de groenten.
  • Kook nu de aardappelen beetgaar.
  • Giet ze af en meng ze onder de groenten.
  • Doe alles in een ovenschotel.
  • Verwarm nu een beetje olijfolie in een pan en stoof de sjalot samen met de look.
  • Voeg het gehakt en de spekjes toe en bak het gehakt rul.
  • Voeg toe aan de groenten samen met de gehakte peterselie en de helft van de kaas. Meng alles heel goed door elkaar.
  • Klop nu de melk samen met de room, de mosterd, peper en zout en nootmuskaat door elkaar en giet over het groente-gehaktmengsel.
  • Strooi de rest van de kaas over de schotel en strooi er het paneermeel ook over.
  • Zet de schotel nu 20 minuten in de warme oven tot de kaas mooi krokant en gekleurd is.

Verdeel de schotel…..en let op, want voor je het weet is het laatste korstje verdwenen 😉

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie