Ovenschotel met kip, groentjes en boursinsaus

En we testen nog meer recepten met weinig ingrediënten.

De ovenschotel van vandaag is een leuk zomers gerecht.

Kook de aardappelen ’s morgens al en snij ook de groenten van tevoren. Zet het kaasmengsel klaar en snij de kip in blokjes. Zet alles koel weg en ’s avonds als je terug komt van je fietstocht meng je alles en plaats je het in de oven. Leuk en makkelijk toch?

Recept: Ovenschotel met kip, groentjes en boursinsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

Uit de voorraad

1 kg vastkokende aardappelen, goed gespoeld en ongeschild in blokjes snijden van maximum 2 cm

1 middelgrote ui, geschild en gesnipperd

400 ml melk

peper en zout

4 el gedroogde Italiaanse kruiden

eventueel verse tuinkruiden voor de afwerking

 

Uit de winkel

4 kipfilets van 150 g per stuk, in blokjes gesneden

2 boursinkaasjes met tuinkruiden (mag ook de smeltversie zijn van boursin, geeft een iets gladder resultaat)

1 grote courgette, ontpit en in blokjes

1 grote rode paprika, ontpit en in blokjes

150 g gemalen pittige kaas

 

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding en oventijd: 25 minuten

 

  • Kook de aardappelblokjes beetgaar. Giet ze af en zet opzij.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de ui met de courgette en de paprika en kruid met de Italiaanse kruiden.
  • Klop de boursinkaasjes los in de melk en kruid eventueel nog bij met wat peper en zout.
  • Meng de groenten met de kippenblokjes en verdeel over 4 vuurvaste kommetjes.
  • Verdeel het kaasmengsel over de ovenschaaltjes.
  • Strooi nu de gemalen kaas over het gerecht.
  • Plaats de kommen gedurende 30 à 35 minuten in de warme oven tot alles goed gaar is en de kaas een mooi korstje vormt. Is de kaas mooi bruin en de kip nog niet gaar, dek dan de schaaltjes af met aluminiumfolie en laat verder garen. Zo wordt het korstje niet nog bruiner.
  • Werk het gerecht eventueel af met wat vers gesnipperde tuinkruiden.

 

Lekker makkelijk en boordevol smaak! Serveer er eventueel nog een gemengde groene salade bij.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.