Pannetje van spruitjes met zoete aardappel en eitjes

Is het je al opgevallen? Ik ben gek én op spruitjes én op zoete aardappel. Je kan met deze toppers zoveel doen!

Vandaag maak ik een vegetarisch pannetje met eitjes voor jullie.

Recept: Pannetje van spruitjes met zoete aardappel en eitjes

Ingrediënten voor 4 personen:8 eitjes

1 kg  spruitjes

1 kg zoete aardappelen

2 dikke of 4 kleine rode uien

peper en zout

nootmuskaat

knoflookpoeder

een beetje paprikapoeder

een beetje groen kruiden of scheutjes om af te werken

olijfolie

Klaar in 45 minuten:

  • Kuis de spruitjes en snij ze in 4.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes.
  • Schil de uien en halveer. Snij in dunne maantjes.
  • Breng water aan de kook en blancheer de zoete aardappel gedurende 3 minuten.
  • Verwarm nu de oven voor op 180°C.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een ruime (ovenbestendige) pan. Ik gebruikte mijn paellapan.
  • Doe de rode ui samen met de spruitjes in de pan en bak ze in enkele minuten op een zacht vuurtje en onder voortdurend omscheppen beetgaar. Schep ze uit de pan in een kom.
  • Verwarm opnieuw wat olie in de pan en voeg de beetgare zoete aardappelblokjes toe.
  • Bak de blokjes rondom bruin en plet ze dan met behulp van een pureestamper een beetje zodat ze wat kruimelig worden. Bak nog een minuutje verder. Schep regelmatig om.
  • Voeg nu de spruitjes met de ui toe en meng door de zoete aardappelen.
  • Breng het groentemengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg ook een beetje knoflookpoeder toe. Meng goed.
  • Haal de pan nu van het vuur en maak 8 kuiltjes in de groentemengeling.
  • Breek in elk kuiltje een ei.
  • Plaats de pan nu ongeveer 10 minuten in de warme oven tot het eiwit net gestold is. De dooiers mogen vloeibaar blijven. Blijf in de buurt en hou de pan in de gaten. Als de eitjes te ver zijn, is de dooier gestold. Ook lekker, maar niet de bedoeling 😉
  • Haal de pan uit de oven en strooi op elk eitje een beetje paprikapoeder.
  • Werk af met groene kruiden of scheutjes.

Een heerlijk hartverwarmend vegetarisch gerecht smaakt altijd!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.