Paprika’s gevuld met aardappel-aubergine-uienmengsel (bijgerecht)

Soms moet het gewoon snel gaan en dan ben je blij dat er gerechtjes zijn waarbij je niet teveel moet nadenken.

Heb je bij dit gerechtje geen aubergine in huis maar wel een courgette, kies dan die. De kruiden zijn diegene die ik lekker vind. Heb je deze niet in de kast, kijk dan naar wat jou ideaal lijkt op dat moment.

Het gerechtje van vandaag is een bijgerecht, maar kan ook als voorgerecht worden gegeten. Gebruik je de volledige paprika om te vullen en wil je het als hoofgerecht eten, voeg dan gebakken kip of tofu toe aan de groentemengeling.

Recept: Paprika’s gevuld met aardappel-aubergine-uienmengsel (bijgerecht)

Ingrediënten om 8 halve paprika’s te vullen:

Uit de voorraad:

400 g vastkokende aardappelen

1 stevige rode ui

peper en zout

2 el Provençaalse kruiden

olijfolie

Een stuk Parmezaanse kaas

 

Uit de winkel:

1 stevige aubergine

4 paprika’s (verschillende kleuren)

1 el uienpoeder

1/2 el lookpoeder

gehakte peterselie voor de afwerking

 

 

 

Voorbereiding: 30 minuten (de mengeling kan je de avond van tevoren al maken en koel bewaren)

Oventijd: 20 minuten

 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de paprika’s in 2 gelijke helften. Snij gewoon in het midden van het vruchtvlees, niet van steeltje tot kontje. Je hebt dus een stuk met het steeltje aan en de onderkant van de paprika als je het juist deed.
  • Verwijder voorzichtig alle zaadlijsten en pitjes. Knip het steeltje eraf, maar verwijder de steelaanzet niet. Anders zit je met een gat in je paprikakommetje.
  • Plaats de paprikahelften in een ovenschaal en druppel een beetje olijfolie in de groenten.
  • Spoel de aardappelen goed en snij ze in hele kleine blokjes van ongeveer een halve cm grootte.
  • Verwijder het kroontje van de aubergine en snij eerst in de lengte in plakken en vervolgens in kubusjes van maximum 1 cm grootte.
  • Schil de rode ui en snipper hem heel fijn.
  • Verwarm nu een scheut olijfolie in een wokpan of hapjespan en stoof de ui even aan. Voeg de aardappelblokjes en de aubergine toe en schud alles goed door elkaar. Zet het vuur iets lager en laat de groenten zachtjes bakken en garen.
  • Kruid de groenten met peper en zout, het uienpoeder en het lookpoeder en voeg ook de Provençaalse kruiden toe.
  • Schud de groenten regelmatig goed door elkaar zodat ze niet gaan aanbakken. Ze mogen een beetje kleuren, maar niet te hard.
  • Als de aardappelen beetgaar zijn en de aubergine zacht dan zet je het vuur uit.
  • Verdeel het groentemengsel nu over de paprikahelften.

  • Druppel er nog een beetje olijfolie over.
  • Rasp de Parmezaanse kaas over de groentevulling. Er mag een goed laagje kaas op liggen.

  • Plaats de schotel nu in de warme oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Als de paprika gaar (als je erin prikt en je voelt geen weerstand meer dan is de paprika gaar.) is en de kaas mooi gekorst dan is je bijgerechtje klaar.
  • Haal uit de oven en werk eventueel af met wat gehakte peterselie.

Serveer bij gevogelte of een stukje gegrilde vis of werk de vulling zelf af met kip of tofu en vul een volledige paprika op.

Gebruik je een volledige paprika per persoon snij dan een kroontje van de paprika. Zo krijg je een hoger kommetje om te vullen.

 

 

Zo eenvoudig maar superlekker kan een groentebereiding zijn.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.