Pasta ala Norma

Dit is zonder meer de lekkerste, heerlijkste, meest smaakvolle pasta uit de Siciliaanse keuken.

Mijn favoriete groente aubergine speelt de hoofdrol in dit pastagerecht.

Door de aubergine te roosteren in de oven, krijgt hij enorm veel smaak.

Recept: Pasta ala Norma

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g glutenvrije spaghetti (gele linzen bijvoorbeeld van bij Albert heijn)

2 brics tomatenblokjes (samen 1 kg)

5 teentjes look, geschild en fijngehakt

1 rode chilipeper, ontpit en fijngehakt

peper en zout

1 + 2 el gedroogde oregano

3 aubergines

30 g + extra geraspte Parmezaanse kaas

olijfolie

Enkele basilicumblaadjes voor de afwerking, gescheurd (Doe dit net voor je ze gebruikt. Anders worden ze zwart)

Klaar in 45 minuten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de kroontjes van de aubergines. Snij ze in de lengte in plakken van 1 cm dikte en daarna dwars in reepjes.
  • Verdeel de reepjes over een bakplaat en giet er voldoende olijfolie over. Meng tot elke stukje bedekt is met wat olie. Kruid goed met peper, zout en 2 el oregano.
  • Plaats de schaal nu een half uur in de warme oven. Meng de auberginereepjes tussendoor 1 keer door.
  • Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime pot en stoof de look samen met de chilipeper en 1 el oregano.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel de brics om en voeg het water toe aan de saus.
  • Laat de saus al pruttelend een beetje indikken.
  • Voeg na 10 minuten de 30 g kaas toe. Roer de saus goed door.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou even warm.
  • Ondertussen zijn de auberginereepjes gaar.
  • Schep ze bij de saus en meng goed. Breng de saus eventueel extra op smaak met peper, zout en oregano.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en geef er een goedgevulde schep saus bij.
  • Werk af met gescheurde basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.

Heerlijk en simpel. Perfect voor een doordeweekse drukke avond.

Je kan de aubergine de dag van tevoren roosteren en koel bewaren. Je maakt snel de saus en hoeft de aubergines enkel nog toe te voegen en even goed mee te verwarmen. Zo is je saus in een kwartiertje klaar.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.