Quiche vol zomerse broccoli

Lang geleden dat ik een quiche maakte. Tot ik een heerlijk recept vond in het Boodschappen + magazine van een Nederlandse supermarkt.

Ik paste het recept een beetje aan naar onze smaak en het resultaat was verbluffend lekker. Het is geen light-gerecht, maar het smaakt zo lekker!

Vervang de helft van de broccoli door bloemkool of geraspte wortel en krijg een nieuw lekker resultaat met hetzelfde basisgerecht.

Serveer met een gemengde salade naar keuze.

Recept: Quiche vol zomerse broccoli

Ingrediënten voor 6 personen:

1 kant-en-klare taartbodem voor hartige taart

250 ml slagroom

6 eieren

peper en zout

2 el gedroogde basilicum

100 g zachte geitenkaas

600 g broccoli (na het kuisen)

10 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt

60 g pijnboompitten

een stukje Parmezaanse kaas

 

een quichevorm

aluminiumfolie

een rooster

 

Voorbereiding: 20 minuten

Baktijd: 45 à 55 minuten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de room samen met de eieren, het gedroogde basilicum en de geitenkaas los tot een glad mengsel en kruid met peper en een beetje zout.
  • Hak de broccoliroosjes (ook stukjes steel mogen erbij) fijn met een groot mes. Het moet geen poeder zijn, er mogen nog groente stukjes herkenbaar blijven.

  • Snij de uitgelekte zongedroogde tomaten in kleine stukjes of reepjes.
  • Bekleed nu je quichevorm met het deeg. Het bakpapier mag eronder blijven zitten. Duw het deeg mooi in de vorm en laat de randen een beetje uitsteken boven de vorm. Deeg krimpt altijd een beetje bij het bakken.
  • Prik gaatjes in het deeg met een vork.
  • Vul het deeg met de gehakte broccoli.

  • Verdeel de zongedroogde tomaatjes over de broccoli.
  • Klop het eimengsel nog eens door en verdeel het dan over de groente.
  • Strooi nu de pijnboompitten over de quiche en rasp er een beetje verse Parmezaanse kaas over.
  • Plaats de vorm nu in de warme oven van 200°C voor 20 minuten. Verlaag dan de temperatuur naar 180°C en laat de quiche nog 25 à 35 minuten in de oven.
  • Als je in de quiche prikt en de prikker komt er droog uit dan is de quiche helemaal gaar. Haal ze niet te vroeg uit de oven. je loopt dan het risico dat ze in het midden niet volledig is gestold.
  • Je kan ook gebruik maken van de restwarmte van je oven. Zet 10 minuten voordat de taart helemaal goed is de oven uit. Laat de oven goed gesloten en laat de quiche zo verder garen. Je oven blijft nog een hele tijd op een goeie temperatuur om de quiche perfect te krijgen.
  • Haal de quiche uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm.
  • Hef ze voorzichtig uit de vorm met behulp van het bakpapier en laat verder afkoelen op een rooster.
  • De quiche is het lekkerste wanneer je ze lauwwarm kan eten.

Groenten zijn zalig!!!

 

Met dank aan https://www.boodschappen.nl/ voor de idee.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.