Rabarbercrumble

Rabarber is één van mijn favorietjes van het voorjaar. Zoet-zuur in blokjes in een slaatje, in moes, confituur, in taarten en cakes of zoals vandaag in een crumble.

Een heel eenvoudig dessert of tussendoortje. In een wip bereid je het voor en de oven doet de rest van het werk.

Recept: Rabarbercrumble

Ingrediënten voor 6 à 8 personen:

 

300 g rabarber, gekuist en in kleine blokjes gesneden

4 el aardbeienconfituur

100 g ongezouten roomboter

50 g bruine suiker

75 g bloem

75 g havermoutvlokken

een beetje kaneelpoeder

een beetje neutrale olie om de schaal in te vetten

 

Klaar in 40 minuten.

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie
  • Doe de rabarber samen met de confituur in de schaal en meng goed door elkaar.
  • Doe nu alle andere ingrediënten in een kom en kneed met de vingers tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel de crumble in vlokken over de rabarber.
  • Zet de schaal 25 à 30 minuten in de warme oven tot de crumble mooi gekleurd en krokant is.
  • Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen voor je serveert.

Serveer met een schep yoghurt, een bolletje ijs of gewoon zo.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.