Rijstovenschotel met gehakt en groenten

Ook met rijst kan je eindeloos variëren. Vandaag doen we het lekkere korreltje in een ovenschotel.

Gerechten met rijst zijn meestal ook budgetvriendelijk. Dus dat is ook lekker meegenomen.

Recept: Rijstovenschotel met gehakt en groenten

Ingrediënten voor 4 personen:

 

300 g basmatirijst (je kan ook restjes rijst gebruiken)

500 g gemengd gehakt

1 el paprikapoeder

1 el komijnpoeder

peper en zout

2 middelgrote uien, geschild en gesnipperd

2 teentjes look, geschild en heel fijn gesneden

2 rode chilipepertjes, fijn gehakt

2 preien, gekuist, gespoeld en in dunne ringen

2 rode zoete puntpaprika’s, ontpit en in reepjes

2 eieren

300 ml lightroom

100 g geraspte kaas

een beetje gehakte peterselie voor de afwerking

olijfolie

 

Voorbereiding: 20 minuten

Oventijd: 20 minuten

 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Giet af en laat goed uitlekken.
  • Verwarm een beetje olie in een ruime pan en bak het gehakt rul.
  • Kruid met het paprikapoeder en het komijnpoeder.
  • Voeg de ui, chili en look toe samen met de paprikareepjes en preiringen.
  • Laat alles samen stoven tot de groenten beetgaar zijn.
  • Kruid met peper en zout.
  • Klop de eieren los in de room.
  • Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschotel en voeg ook de rijst toe. Meng alles goed door elkaar. Proef en kruid eventueel extra bij.
  • Giet de eierroom over de rijst en strooi de kaas erover.
  • Zet de schotel nu 20 minuten in de warme oven.
  • Haal uit de oven en werk af met de peterselie.

Gebruik je restjes rijst, hou er dan rekening mee dat 100 g rauwe rijst ongeveer 300 g gekookte rijst geeft. Zo weet je meteen hoeveel gekookte rijst je nodig hebt voor dit gerecht.

Varieer met de groenten.

Liever geen gehakt, voeg dan extra groenten toe en je hebt een lekkere veggie-ovenschotel.

Liever kip? Snij kipfilet heel klein en bak even aan met de groenten.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.