Risotto van tarwe met bloemkool, zoete aardappel, wortel en kikkererwten

Ik maakte dit recept de eerste keer in de slowcooker, maar vond de smaken iets te flauw en de groenten waren binnen de vooropgestelde tijd nog niet wat ze moesten zijn. Ja lieve lezers, bij mij lukt ook niet alles van de eerste keer ;-).

Omdat ik de ingrediënten toch boeiend genoeg vond om het gerecht nog eens te maken, koos ik de 2de keer voor mijn gietijzeren stoofpot. Ik probeerde het op de klassieke risottomanier en ja hoor, het resultaat was super!

Recept: Risotto van tarwe met bloemkool, zoete aardappel, wortel en kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen:

 

250 g ebly tarwegraantjes

1.5 l warme groentebouillon

1 dikke zoete aardappel, geschild en in blokjes

1 kleine bloemkool, gekuist en in kleine roosjes

3 wortels, geschild en in stukjes

300 g kikkererwten uit blik, afgegoten, gespoeld en uitgelekt

peper en zout

1 ui, geschild en gesnipperd

2 teentjes look, geschild en geperst

2 handjes rucola + enkele blaadjes voor de afwerking

een handje gehakte peterselie

een beetje geraspte Parmezaanse kaas

een scheutje olijfolie

 

Klaar in 45 minuten.

 

  • Verwarm de olijfolie in je stoofpot en stoof de ui samen met de look tot ze glazig zijn.
  • Voeg de graantjes toe en roer goed om tot ze bedekt zijn met een dun laagje vetstof.
  • Voeg de wortel en de zoete aardappel toe en meng goed.
  • Kruid met peper en zout. Nog niet teveel. Straks kan je nog bijkruiden.
  • Voeg al 3/4 van de warme bouillon toe.
  • Breng alles aan de kook en zet dan je vuur net zo laag tot alles nog net blijft pruttelen.
  • Laat zo 5 minuutjes zachtjes garen.
  • Voeg nu de bloemkoolroosjes toe en laat verder garen. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
  • Net voor het einde van de gaartijd meng je de kikkererwten door het gerecht.
  • Rasp wat kaas over al dit lekkers en kruid eventueel extra bij met peper en zout.
  • Meng als laatste de rucola en peterselie door de risotto.
  • Serveer in diepe kommen en werk af met een blaadje rucola en wat extra geraspte kaas.

Dit gerecht zit boordevol goeie plantaardige eiwitten. Ook zonder vlees kan je perfect volwaardige gerechten maken.

 

Lieve kookgroeten van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.