Romige pasta met courgette en spekjes

Dit recept is gluten-en lactosevrij.

Met dit recept heb je binnen het half uur eten. De topper dus om te maken na een drukke werkdag. Maak gerust extra zodat je de dag erna nog wat kan mee nemen voor de lunch.

Ik gebruikte in dit recept pasta op basis van rijst. Hij heeft een iets andere structuur dan de klassieke pasta op basis van tarwe, maar hij is superlekker. Eet je niet glutenvrij, dan kies je de klassiekers.

Lactosevrije room is tegenwoordig steeds beter te vinden. Ik vond nu van Ballade bij Colruyt. Goed dat het aanbod steeds groter wordt.

Recept: Romige pasta met courgette en spekjes

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

 

500 g pasta op basis van rijst (ik nam driekleurenspirelli)

2 middelgrote courgettes, ontpit en in stukjes

1 middelgrote ui, geschild en gesnipperd

250 g magere spekreepjes (let wel op dat ze glutenvrij zijn)

peper en zout

5 eidooiers

250 ml lactosevrije room

1 glutenvrij groentebouillonblokje

gesnipperd bieslook om af te werken

een handje vers geraspte Parmezaanse kaas + extra voor de afwerking (Parmezaanse kaas die voldoende oud is, is lactosevrij. Vraag raad aan je kaashandelaar)

 

Klaar in een half uur.

 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het groentebouillonblokje toe aan het kookwater. Giet de pasta af, maar vang ongeveer 250 ml van het kookvocht op. Spoel de pasta goed en zet opzij.
  • Splits de eieren. Klop de dooiers los met de room. Vries het eiwit in om later in andere gerechten te gebruiken of maak er meringue van.
  • Verwarm een ruime pan en bak de spekjes aan zonder vetstof. Er zal voldoende vet vrij komen van de spekjes. Voeg de ui en de courgette toe en bak de groenten mee tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de pasta toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe de eierroom samen met het kookvocht bij het gerecht. Meng ook het handje kaas erdoor.
  • Kruid goed af met peper en eventueel nog een beetje zout. Let wel op spek en kaas zijn ook al zout.
  • Verdeel het gerecht over borden en werk af met gesnipperd bieslook en wat extra kaas.

Wie extra groenten wil, kan er een gemengde groene salade bij geven.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.