Snelle pasta boordevol groenten

Pastagerechten met weinig ingrediënten en die ook nog eens snel klaar zijn, zijn wellicht ook jouw favoriet. Dat het gerecht van vandaag dan ook nog eens vegetarisch is, is voor de bewuste eters onder ons een plus (vervang de kaas door een veganistische versie en je gerecht is helemaal diervrij).

Ik wil ook nog even iets zeggen over de hoeveelheid pasta in gerechten.

Eet je pasta als hoofgerecht dan is 75 à 80 g pp meer dan voldoende. Als bijgerecht is 60 à 70 g genoeg. Lijkt weinig voor de meesten. Wij zijn allemaal inderdaad gewoon om veel te veel pasta te eten. Ook met rijst is dit het geval.

Vul je gerecht met meer groenten en zie de pasta als extra in plaats van omgekeerd. Zo krijg je vanzelf minder koolhydraten binnen.

Ik maakte deze pasta als snelle lunch voor 2.

Recept: Snelle pasta boordevol groenten

Ingrediënten voor 2 personen:

 

150 g speltspaghetti

1 courgette

1 rode zoetepuntpaprika

een handvol paksoi in reepjes

de zeste en het sap van een halve citroen

peper en zout

1 el gedroogde oregano

olijfolie

30 g geraspte Parmezaanse kaas + extra voor de afwerking

 

Klaar in een half uurtje.

 

  • Begin met de groenten.
  • Snij de courgette in dunne  plakken (in de lenget snijden) en vervolgens snij je deze plakken in dunne reepjes.
  • Snij de paprika in de lengte in 2 en haal de zaadlijsten eruit.
  • Snij de paprikahelften nu in dunne reepjes.
  • Breng water aan de kook voor de pasta en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Terwijl de pasta kookt, verwarm je een scheutje olijfolie in een pan.
  • Stoof de courgette en paprika erin aan en kruid met peper en zout.
  • Voeg de zeste en het citroensap toe en schep de groenten voortdurend om.
  • Voeg 2 pollepels kookvocht van de pasta toe en laat de groenten beetgaar worden.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de groenten.
  • Doe de geraspte kaas en de paksoi erbij en hussel alles goed door elkaar.
  • De paksoi is snel gaar en gaart zeer snel door de warmte van het gerecht.
  • Proef en kruid eventueel extra bij met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over 2 borden en werk af met extra Parmezaanse kaas.

Een half uurtje van je tijd voor dit heerlijk fris gerecht….ja toch?

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.