Spread van paprika en feta

Vegetarisch broodbeleg vond ik altijd het moeilijkste. Veggie lunch en hoofdgerechten maken dat lukte me veel sneller.

Ik ben verzot op hummus en zou het alle dagen eten. Alhoewel, op de duur wordt het ook saai. Op zoek naar een ander smaakje dus.

Ik ben nogal een bibliotheekfan, vooral de afdeling kookboeken dan, en voorzie me dus regelmatig van een nieuwe lading lekkere boeken. Deze keer zat er alweer een toppertje tussen namelijk “Flexikok” van Veerle De Brabanter.

Eenvoudige gerechtjes die makkelijk aanpasbaar zijn aan je eigen voorraad. Handig toch?

De eerste spread die erin staat beschreven vond ik meteen een schot in de roos.

Ik paste het recept aan aan wat ik in huis had.

Recept: Spread van paprika en feta

Ingrediënten voor ongeveer 400 g spread:

 

1 rode zoete puntpaprika, ontpit en in grove stukken

1 kleine rode ui, geschild en grof gesneden

200 g fetakaas, in stukken verkruimeld

een scheutje zonnebloemolie

peper en zout (let op: fetakaas is al zout)

enkele sprietjes bieslook

enkele blaadjes bladpeterselie

1/2 tl paprikapoeder

1 kl sambal oelek (of minder als je hier niet zo van houdt)

 

Klaar in een kwartiertje.

 

  • Doe de paprikastukken samen met de ui en de verbrokkelde fetakaas in een kom.
  • Doe de bieslook en peterselie erbij samen met het paprikapoeder.
  • Voeg de sambal oelek toe. Begin met een beetje, je kan altijd nog meer toevoegen naar smaak.
  • Doe er een scheutje olie bij (nog niet teveel) en pureer alles glad met de staafmixer. Je kan dit ook in je blender doen natuurlijk.
  • Is de spread nog te droog, voeg dan nog een beetje olie toe. De spread moet mooi smeerbaar zijn, niet te vast, maar ook niet te lopend.
  • Kruid nu met peper en zout naar smaak en meng nog even door.
  • Smeer op heerlijk brood en werk af met garnituur naar smaak.

Mijn garnituur bestond uit: kerstomaat, paprikaringetjes, kappertjes, rucola en geroosterde pompoenpitten.

 

Een eenvoudige boterham toch aantrekkelijk maken. Zo eenvoudig is het dus!

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie