Toscaanse spaghetti

Asperges moeten niet altijd op zijn Vlaams worden bereid. Ze hoeven ook niet in de soep. Doe ze eens door dit heerlijke veggie pastagerecht boordevol groenten.

Recept: Toscaanse spaghetti

Ingrediënten voor 4 personen:

 

350 g speltspaghetti

500 g groene asperges

500 g witte asperges

400 g kerstomaten, gehalveerd

2 uien, geschild, gehalveerd en in dunne maantjes

1 bolletje mozzarella, uitgelekt en in blokjes gesneden

1 avocado, ontpit, geschild en in kleine blokjes (doe dit echt op het laatste om verkleuren tegen te gaan)

olijfolie

peper en zout

200 g philadelphiakaas met mediterrane kruiden

200 ml melk

 

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 15 minuten

 

  • Schil het onderste stukje van de groene asperges en breek het houterige uiteinde eraf.
  • Schil de witte asperges te beginnen onder de kop en breek het houterige uiteinde eraf.
  • Snij de asperges in stukjes van 1,5 cm grootte.
  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 200 ml kookvocht op. Laat goed uitlekken.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een ruime pan en stoof de uimaantjes aan samen met de asperges. Laat zachtjes garen gedurende 4 à 5 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en meng door elkaar.
  • Klop de roomkaas los samen met de melk en het kookvocht en voeg toe aan de groenten.
  • Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Meng de uitgelekte spaghetti door de groentesaus.
  • Voeg nu de blokjes mozzarella toe en werk af met de avocadoblokjes.
  • Verdeel over de borden en serveer eventueel met wat geraspte kaas.

Een zalig bordje vol groenten.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie