Vegetarische Pad thai

Pad thai is een typisch Thaïs gerecht van de eetkraampjes. De noedels worden eerst geweekt en dan verder bereid in de wok.

Traditioneel worden hiervoor rijstnoedels gebruikt. Ik kies voor die met een breedte van ongeveer 1 cm.

Het belangrijkste aan wokken, is de voorbereiding. Zorg dat al je ingrediënten gesneden klaar staan. Zo verlies je geen tijd bij het roerbakken en gaat het bereiden heel snel.

Ik maak het sausje zelf en gebruik daarvoor best wel wat ingrediënten. Wil je het sneller,  zoek dan naar een kwaliteitsvolle woksaus die niet teveel toegevoegde suiker bevat.

Recept: Vegetarische pad thai

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

 

300 g rijstnoedels

2 l heet water

6 eieren

1 dikke rode ui

1 gele of rode chilipeper

1 rode paprika

1 dikke wortel

150 g Chinese kool (dat is ongeveer 1/4 kool)

300 g sperziebonen

125 g sojascheuten

8 el vissaus

4 el lichte sojasaus

3 kl tamarindepasta

1 el gembersiroop

1 kl lookpasta

2 kl kristalsuiker

1 verkruimelde bouillontablet van groenten of tuinkruiden

200 ml water

peper

lente-ui voor de afwerking

2 + 2 el wokolie

 

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 15 minuten

 

  • Doe het hete water in een diepe kom en leg de rijstnoedels erin. Laat ze zo ongeveer 8 minuten weken. Giet ze af, spoel onder ijskoud water en zet ze apart.
  • Klop de eieren los en kruid met een beetje peper. Zout gaan we niet meer gebruiken omdat het sausje al genoeg zout bevat.
  • Schil en snipper de ui, kuis en snij de lente-ui, hak de chilipeper fijn, kuis en ontpit de rode paprika en snij in blokjes, schil de wortel en snij in kleine blokjes, snij de kool in reepjes en kuis de boontjes en snij ze in 3. Zet alle groenten klaar in aparte kommetjes.
  • Meng de vissaus met de sojasaus, de suiker, de tamarindepasta, de gembersiroop, de knoflookpasta en 200 ml water. Voeg de verkruimelde bouillontablet toe en roer alles goed door elkaar. Zet de saus apart.
  • Verwarm nu 2 el wokolie in een pan en bak een omelet van de eieren. Wanneer de omelet bijna gestold is trek je hem met behulp van 2 vorken in stukken. Schep de eistukken op een bord en hou apart.
  • Verwarm nu opnieuw 2 el wokolie en voeg de ui en chilipeper toe. Roerbak een minuutje en voeg dan de wortelen en de boontjes toe. Deze groenten zijn het hardste en hebben dus het meeste tijd nodig. Bak al omscheppend gedurende 4 minuten.
  • Voeg dan de paprika toe samen met de Chinese kool en roerbak een minuutje mee.
  • Voeg het sausje toe aan de wok + een extra scheut water en laat even inkoken tot de groenten beetgaar zijn.
  • Meng de uitgelekte noedels door de groentesaus en warm ze goed door.
  • Voeg nu de sojascheuten en de eistukken toe en meng alles met behulp van een knijptang goed door elkaar.
  • Werk af met de lente-ui en serveer.

Durvers eten met stokjes. Wist je trouwens dat wanneer je met stokjes eet, je bewuster en trager gaat eten en dus ook minder. Gezond toch!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.