Wokschotel met pittig gebakken gehakt en risoni

Een perfect vrijdagavondgerechtje is dit. Een minimum aan ingrediënten en klaar in een wip. Zalig om het weekend te starten.

Als je de risoni weglaat, kan je de gehaktmengeling in een wrap doen of je vult er groenten mee op, die je dan verder gaart in de oven.

In dit gerecht gebruik ik snijbonen. Dit zijn de enige groenten die ik voorgesneden koop. Vroeger hadden we thuis zo’n snijmolentje. Geweldig vond ik het om als kind de lange platte bonen door de molen te jagen. Ons moeke blancheerde de boontjes dan en toen kon ik weer aan de slag met wegen en diepvrieszakjes vullen. Zo smulden we de hele winter van dit groene lekkers.

Mijn ouders zijn er gelukkig nog, maar het molentje niet meer, dus koop ik ze voorgesneden. Zelf snijbonen snijden met een mes geeft in mijn ogen niet datzelfde resultaat

De ingrediëntenlijst lijkt uitgebreid, maar met ene goed gevulde voorraadkast heb je zeker het meeste gewoon in huis.

Recept: Wokschotel met pittig gebakken gehakt en risoni

Ingrediënten voor 4 personen:

 

800 g gemengd gehakt

1 dikke ui, geschild en gesnipperd

200 g snijbonen (voorgesneden)

1 klein blikje maïs, afgegoten, gespoeld en uitgelekt

4 wortels (type van een bos wortelen met loof), geschild en in fijne plakjes

1 rode chilipeper, fijngehakt (met pitjes)

4 teentjes look, geschild en geperst

eventueel nog zout en peper

1 tl gemalen chilivlokken

4 lente-uitjes, gekuist en gesnipperd

een handje zoute pinda’s, grof gehakt

wat gehakte peterselie om af te werken

enkele kerstomaten, gehalveerd

120 g risoni

4 el sojasaus

4 el oestersaus

2 el vissaus

2 el milde olijfolie

 

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

  • Kook de risoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Zet apart.
  • Verwarm de olijfolie in een wok en stoof de look, ui, de chilipeper en de gemalen chilivlokken even aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg de wortelen en de snijbonen toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe de sojasaus, vissaus en oestersaus bij het gehaktmengsel.
  • Dek de wok af met een deksel en laat 5 minuten garen. Meer is er niet nodig om de groenten beetgaar te hebben.
  • Voeg de maïs en de risoni toe en meng alles. Warm alles goed door. Proef en kruid eventueel extra bij met peper en zout.
  • Werk het gerecht af met de lente-uitjes en peterselie, pinda’s en tomaatjes.

Wedden dat ook bij jou de pan helemaal leeg gaat?

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 45, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.