Wortel-appelsalade voor op de boterham

Wie vegetarisch wil gaan eten, zit vaak geplaagd met de vraag: “Maar wat doe ik dan op mijn boterham?”

Het is heel eenvoudig om lekker veggie broodbeleg te maken. Je hoeft echt je toevlucht niet te zoeken tot veggie boterhamworst. Deze zit trouwens boordevol zetmeel en vet. Ver van gezond dus.

Vandaag geef ik jullie een zoet-zuur receptje. Lekker fris in dit seizoen.

Recept: Wortel-appelsalade voor op de boterham

Ingrediënten voor ongeveer 300 g beleg:

 

1 granny smithappel

1 stevige wortel

het sap van een halve citroen

peper en zout

100 g magere platte kaas (kwark)

2 el zure room

een handvol gesnipperde bieslook

 

Klaar in een kwartiertje.

 

  • Rasp de wortel en doe in een kom.
  • Schil de appel, snij in 4 en verwijder het klokhuis.
  • Rasp de stukjes appel en doe ze bij de wortel.
  • Voeg het citroensap toe.
  • Meng nu de kwark en de zure room door de groente-fruitrasp en voeg ook de bieslook toe.
  • Proef en kruid met peper en zout.

Kies nu het lekkerste broodje van bij de bakker en beleg het met deze heerlijke salade.

 

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gepubliceerd door

katrijn

Ik ben 44, gek op koken, gehuwd en heb 2 tienerdochters. Als verpleegkundige/voedingsconsulente en dieetkok wil ik jullie graag laten delen in mijn kook-enthousiasme. Ik wil jullie ervan overtuigen dat Bourgondisch genieten en gezond leven perfect samen gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.